Prázdny
0,00 €
 
-20 %
Fytoterapia v súčasnej medicíne

Fytoterapia v súčasnej medicíne

Autor:
|
Vydavateľstvo:
Dátum vydania: 2012
Publikácia Fytoterapia v súčasnej medicíne reprezentuje súhrn najnovších vedeckých poznatkov a historicky overených praktických skúseností najznámejších u nás dostupných liečivých rastlín. Cieľom autoriek Doc. RNDr. Daniely Košťálovej, CSc., PharmDr. Silvie Fialovej, PhD., a Ing. Lucie Račkovej, PhD. je oboznámiť ...
Bežná cena knihy: 15,00 €
Naša cena knihy: 12,00 €
Ušetríte: 20 %
Zasielame: Vypredané
Detaily o knihe
Počet strán: 379
Väzba: Pevná
Rozmer: 175x245 mm
Hmotnosť: 1200 g
Jazyk: SK Slovenský Jazyk
EAN: 9788080633844
Rok vydania: 2012
Žáner: Alternatívna medicína
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
Naše první slepice
Gomringer Anne - Kathrin
14,79 €
Kandidát - Opravdu volíte pouze prezidenta?
Pastorčáková Lenka
27,44 €
Kačka-knížka do vany
Kolektív
6,78 €
Sea Stories
autor neuvedený
32,94 €
Raubíř Ralf - Moje pohádka
Disney Walt
3,24 €
O knihe
Publikácia Fytoterapia v súčasnej medicíne reprezentuje súhrn najnovších vedeckých poznatkov a historicky overených praktických skúseností najznámejších u nás dostupných liečivých rastlín. Cieľom autoriek Doc. RNDr. Daniely Košťálovej, CSc., PharmDr. Silvie Fialovej, PhD., a Ing. Lucie Račkovej, PhD. je oboznámiť odbornú i laickú verejnosť s vlastnosťami obsahových látok 167 liečivých rastlín a ich účinkami podloženými vedeckými a medicínsky overenými výsledkami. Dnes, keď záujem o využívanie najmä prírodných látok čoraz viac oslovuje spotrebiteľov, je táto kniha reakciou na nie vždy kvalitné na trhu ponúkané výživové doplnky a rôzne voľne ponúkané prípravky a pochutiny. Autorky veľmi precízne definujú jednotlivé obsahové látky, ich chemické zloženie, fytoterapeutické účinky, ale i možné riziká súvisiace najmä s ich nadmerným užívaním. Mnohé z uvádzaných bylín sa využívajú aj v kulinárstve na prípravu pokrmov ako koreniny či ochucovadlá s nenahraditeľnými aromatickými látkami. Tieto látky výrazne zlepšujú organoleptické vlastnosti pokrmov a prispievajú aj k lepšiemu tráveniu, a tým k lepšiemu využitiu výživových látok organizmom. Kniha ďalej umožňuje lepšiu orientáciu v súčasnosti ponúkaných početných výživových doplnkoch, nutraceutikách a produktoch s liečivými účinkami. Veľkú pozornosť venujú autorky užívaniu liečivých rastlín aj pre diferencované výživové skupiny, predovšetkým tehotné a dojčiace ženy i starších ľudí, u ktorých užívanie fytoterapeutík a výživových doplnkov musí byť kontrolované vzhľadom na možné vedľajšie účinky obsahových látok. Rovnako upozorňujú na riziká, ktoré sa môžu vyskytnúť pri samoliečiteľstve hlavne nesprávnym dávkovaním užívaných prípravkov v kombinácii so syntetickými liečivami. Uvádzané poznatky sú podložené početnými literárnymi prameňmi prestížnych odborných a vedeckých článkov, najmä zahraničných, ktoré sa zaoberali aj klinickým výskumom ich účinkov, čo presviedča čitateľov o serióznom prístupe autoriek pri písaní. Kniha je doplnená názornými a aj pre laika zrozumiteľnými tabuľkami, schémami reakčných mechanizmov účinných látok a obrázkami. Titul osloví široký okruh záujemcov o túto problematiku a bude vhodnou príručkou tak pre študentov, ako aj pedagogických i vedeckovýskumných pracovníkov z oblasti farmácie, medicíny a potravinárstva.