Prázdny
0,00 €
 
-17 %
Zlaté pravidlá stravovania

Zlaté pravidlá stravovania

Autor:
|
Vydavateľstvo:
Dátum vydania: 24.11.2017
Kniha vznikla na základe dopytov čitateľov predošlej knihy Šlabikár zdravia. Ide o voľné pokračovanie zamerané na zdravú výživu. Od detstva si vytvárame základné stravovacie návyky bez toho, aby sme o nich rozhodovali. Automaticky ich preberáme od našich rodičov, blízkeho okolia a spoločnosti. Keď sa začíname viac zaujímať ...
Bežná cena knihy: 12,00 €
Naša cena knihy: 9,96 €
Ušetríte: 17 %
Zasielame: do 6 dní
Detaily o knihe
Počet strán: 155
Rozmer: 139x177x8 mm
Hmotnosť: 175 g
Jazyk: Slovensky
EAN: 9788081290763
Rok vydania: 2017
Žáner: Zdravý spôsob života
Typ: Paperback
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
Hoši, děkujeme!
Karel Felt; Martin Kézr
0,00 €
Scherzo capriccioso
Škvorecký
19,57 €
Gorky Park
Cruz Smith Martin
9,35 €
Harabin
Veronika Prušová
12,90 €
Prorok / Rosa
David Torkington
9,90 €
Ekologické aspekty tělesné výchovy, sportu a turistiky
Doležal Tomáš
5,88 €
O knihe
Kniha vznikla na základe dopytov čitateľov predošlej knihy Šlabikár zdravia. Ide o voľné pokračovanie zamerané na zdravú výživu. Od detstva si vytvárame základné stravovacie návyky bez toho, aby sme o nich rozhodovali. Automaticky ich preberáme od našich rodičov, blízkeho okolia a spoločnosti. Keď sa začíname viac zaujímať o kvalitu a zloženie našej stravy, stretávame sa s množstvom diét a protichodných názorov na zdravú výživu. Viete o tom, že výrobcovia potravín a predajcovia sa najviac podieľajú na vzdelávaní ľudí v oblasti výživy? Chcem tým naznačiť, že vzdelávanie ohľadom zdravej výživy je zmanipulované. Naša nevedomosť pri výbere a spôsobe prípravy stravy nám spôsobuje čoraz vážnejšie zdravotné problémy. Zlaté pravidlá stravovania tvoria ucelený systém stravovacích návykov zameraných na dosiahnutie a udržiavanie zdravia, energie a vitality. Zlaté pravidlá vychádzajú zo systému zdravia, ktorý je dôkladne rozobratý v Šlabikári zdravia. Kniha je rozdelená do dvoch častí. V prvej sa dozviete najdôležitejšie informácie o tom, aký ste metabolický typ, o hlavných druhoch potravín a ich zložení, o správnych kombináciách potravín, o biologických stravovacích cykloch, o energii na trávenie jedál a o najvhodnejšom pomere surovej a varenej stravy a spôsobe ich prípravy. V druhej časti je daný dôraz na systém a technológiu prípravy zdravých jedál. Je tu predstavených vyše 165 návrhov konkrétnych receptov. Sú rozdelené podľa hlavných druhov jedál a tiež podľa použitých druhov potravín. Podľa nich si môžete pripravovať chutné a zdravé jedlá prispôsobené špeciálne pre váš metabolický typ. Recepty sú navrhované tak, aby ste si mohli do nich pridávať tie suroviny, ktoré vám najviac chutia a vyhovujú. Každý človek by mal mať vlastný jedálny lístok a svoju diétu. Po prečítaní knihy pochopíte čo, prečo, kedy a ako máte jesť, aby ste boli zdraví a plní energie.